Sovittelijapäivät 6.-7.2.2019 Helsingissä

KUTSU TEILLE HENKILÖKOHTAISESTI JA EDELLEEN JAETTAVAKSI ❤

Lämpimästi tervetuloa Suomen ensimmäisille Sovittelijapäiville 6.-7.2.2019 Helsingin kaupungintalolle!

Mikä yhdistää kaikkia konfliktinratkaisun ja sovittelun menetelmiä ja sovelluksia? Mitä annettavaa meillä sovittelijoilla ja sovittelun kanssa työskentelevillä on yhteiskunnan eri osa-alueille? Mistä haluaisimme puhua, jos viettäisimme kaksi kokonaista päivää yhdessä?

Laskelmiemme mukaan Suomessa toimii ainakin 600 sovittelun ammattilaista. Tämän lisäksi on 1200 vapaaehtoissovittelijaa, ja kouluihin koulutetaan vuosittain noin 2000 uutta vertaissovittelijaa sekä noin 200 aikuissovittelijaa.  Ala on voimakkaasti kehittynyt ja ammatillistunut sitten vuoden 2006, jolloin laki rikosten ja eräiden riita-asioiden sovittelusta tuli voimaan. Kuitenkin, sovittelua professiona ei vielä laajasti tunneta Suomessa. Paljon on vielä tehtävää, ja koulutusta ja laadunvalvonta tarvitaan eri sovittelualueille lisää. Sovittelualan sisäinen keskustelu on hajanaista eikä aina niin sopuisaa. Tämän vuoksi kutsumme Teidät lämpimästi tervetulleeksi Suomen ensimmäisille Sovittelijapäiville!

Kun joukko sovittelijoita on koolla pohtimassa mikä sovittelussa on tärkeintä, on mielipiteitä yhtä monta, ellei enemmänkin, kuin huoneessa olijoita. Eräänä päivänä yritimme koota mielipiteitä yhteen, mutta huomasimme, että ennen kuin voimme tehdä yhteisiä julkilausumia, tarvitsemme runsaasti lisää alan sisäistä keskustelua! Tältä pohjalta syntyi ”Sovittelijaverkosto” pohtimaan alan sisäisen keskustelun tärkeimpiä aiheita. Sovittelijaverkostoon kuuluu joukko sovittelun ammattilaisia tuomioistuinsovittelun, ympäristösovittelun, koulusovittelun, naapuruussovittelun, katusovittelun, perhesovittelun, rikos- ja riita-asioiden sovittelun, vakavien rikosten jälkisovittelun sekä sovittelun tutkimuksen piiristä. Verkostona edustamme kukin erityisalaamme ja itseämme, toimimme vapaaehtoisina, ammattilaisina ja yrittäjinä.

Esitämme ylpeänä kutsun: tervetuloa jakamaan ajatuksia ja raikastamaan näkökulmia helmikuussa 2019 Helsingin kaupungintalolle!

Tapahtuman www-sivu<https://thl.fi/fi/palvelut-ja-asiointi/valtion-sosiaali-ja-terveydenhuollon-erityispalvelut/rikos-ja-riita-asioiden-sovittelu/ajankohtaista/sovittelijapaivat#.W7T-3L8rjJY.facebook>
Ohjelma<https://thl.fi/fi/palvelut-ja-asiointi/valtion-sosiaali-ja-terveydenhuollon-erityispalvelut/rikos-ja-riita-asioiden-sovittelu/ajankohtaista/sovittelijapaivat/ohjelma> (muutokset mahdollisia)
Ilmoittautuminen<https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeC4Mqm3VzCHZ4zwPlCM3VltroCRIuDps5U8HjrLPBORWz1sA/viewform>
Osallistumismaksu 70 €, sis. ohjelman, aamukahvit ja cocktail-tilaisuuden.

Sovitteluverkosto:
Antti Heikinheimo, Espoon käräjäoikeus
Miriam Attias, Naapuruussovittelun keskus
Aarne Kinnunen, OM
Saija Sambou, OM
Heikki Turkka & Julia Saarholm, Aseman Lapset ry
Vaula Haavisto, SSF
Jens Gellin, SSF
Arja Konttila, Krits
Jonna Kangasoja, Akordi
Kaijus Ervasti, HY
Henrik Elonheimo, THL
Camilla Rauma-Sehm, Espoon käräjäoikeus

Lisätietoja
Henrik Elonheimo
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi<mailto:etunimi.sukunimi@thl.fi>
puh. 029 524 6025

Aarne Kinnunen
sähköposti: etunimi.sukunimi@om.fi<mailto:etunimi.sukunimi@om.fi>
puh. 050 591 1895

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.