OIKEUDENKÄYNTIASIAMIEHET JA VELVOLLISUUDET OIKEUDENKÄYNNISSÄ
Mitkä ovat oikeudenkäyntiavustajan ja -asiamiehen velvollisuudet? Mitä ne ovat ja milloin niitä on noudatettava? Miten niiden noudattamista valvotaan?
Oikeudenkäyntiasiamiehenä tai -avustajana voi toimia vain asianajaja, julkinen oikeusavustaja tai luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. Luvan saaneiden oikeudenkäyntiavustajien laissa säädetyt erityiset velvollisuudet oikeudenkäyntiasiaa hoidettaessa ovat samankaltaiset kuin asianajajien ja julkisten oikeusavustajien velvollisuudet hyvän asianajajatavan perusteella. Hyvä asianajajatapa muodostuu Suomen Asianajajaliiton vahvistamista Hyvää asianajajatapaa koskevista ohjeista ja niitä koskevasta valvontaratkaisujen tulkintakäytännöstä.
Milloin velvollisuuksia on noudatettava? Kuinka asianajajien tapaohjeita tulkitaan? Mitä velvollisuuksien rikkomisesta voi seurata? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Suomen Asianajajaliiton entinen pääsihteeri Markku Ylönen keskiviikkona 21.10.2015 klo 16.30 – 19.30 Lakimiesliiton Ylähuoneella (Uudenmaankatu 4 – 6 B, 3.krs, Helsinki). Tilaisuus on suunnattu niin oikeudenkäyntiasiamiestoimintaa harjoittaville kuin tuomareille, syyttäjille ja oikeustieteen opiskelijoille.
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta: http://www.lakimiesliitto.fi/tapahtumat/
Tervetuloa!