Kategoriat
Yleinen

Kun asiakas valittaa

Asiakas sai pitkän vankeusrangaistuksen tuomiolla, josta valitetaan. Hänen asemansa on tutkintavangin asema – vaikka hänellä ei ole yhteydenpitorajoituksia. Sähköinen viestintä puolustettavalta puolustajalle ei ole mahdollista. Puolustajan sähköpostit tulostetaan ja toimitetaan avattuina vartijan kädessä selliin. Luottamuksellista sähköistä viestintää ei käytännössä ole. Hän ei saa puhdasta uutta läppäriään selliinsä asiakirjoihin ja nauhoitteiden tutustumista varten. Hän joutuu kahlaamaan monituhatsivuista aineistoa käsin ja tekemään siitä kynämuistiinpanoja. Hovioikeuskäsittely antaa odottaa itseään.

Jos hän tyytyisi tuomioonsa, hän saisi vankeusvangin aseman – pääsisi mm. opiskelemaan ja lomille niin halutessaan. Ei ole täysin ymmärrettävää, miksi tutkintavanki ei voisi päästä nauttimaan noista eduista alioikeuden tuomion perusteella laskettavien aikamäärien täytyttyä. Hänen tuomionsa kun ei voi muuta kuin lyhentyä.

Vankien nettiasiaa sivuaa mm. seuraava uutisklippi https://areena.yle.fi/1-50424347 Erikoista on, ettei oikeusministeriö ole saanut nettiasiointia vankiloiden asiakkaiden perusoikeudet tyydyttävästi huomioon ottavaan kuntoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.