Kategoriat
Yleinen

luottamuksellista viestintää?

Asiakkaan kanssa pitäisi voida viestiä luottamuksellisesti. Sovellukset voivat vuotaa ja eri tahoilla voi olla pääsy niihin. Esimerkiksi Saksan poliisilla on uutisen mukaan vapaa pääsy Whatsappiin https://www.dailysabah.com/world/europe/german-police-can-access-whatsapp-messages-whenever-it-wants-media-reports

NordVPN on vertaillut pikaviestimiä tuolla https://nordvpn.com/fi/blog/most-secure-messaging-app/ Meneeköhän oma lempisovellus vaihtoon.

Viestien lisäksi merkittävää on kuka on ollut keneen yhteydessä ja milloin. Sen tiedon avulla voi tehdä väitteitä siitä, kuka on kenenkin kaveri tai asiakas ja mitä heidän on pitänyt milläkin hetkellä tietää.

Vaikka itse käyttäisi suojattuja sovelluksia, niin asiakas voi vesittää suojan. Hän voi tietämättään olla laittoman tai laillisen tarkkailun kohteena.

Jos oikeasti haluaa viestiä suojatusti – niin ilmeisesti pitää tavata toisten huomaamatta ilman sähköä, äänieristeiden takana ilman muistiinpanoja. Vaikeaa, jollei mahdotonta.

The very concept of encrypted communication appears to be under attack from all sides—for good or ill.

Zoom, recently declared it would no longer provide end-to-end encryption. Lawmakers in Russia were also intent on banning Telegram. In late June, Republican lawmakers in the US introduced a bill that would force encrypted messaging apps like Telegram and WhatsApp to open their logs to the police when required. Police have arrested more than 700 people across the UK and Europe, following an operation in which messages on the EncroChat encrypted messaging app were ”intercepted and decoded” en masse.

1 vastaus aiheeseen “luottamuksellista viestintää?”

kiinnostava juttu https://www.smh.com.au/technology/heres-how-much-access-australian-police-already-have-to-your-data-20170911-gyeq6g.html

Pitäisikö luoda projekti asiakkaan ja lakimiehen välisen viestinnän suojaamiseksi? Teknisesti olisi mahdollista järjestää sellainen kanava ja salaisten pakkokeinojen luvat olisivat niihin ehkä hiukan tiukemmassa kuin tavallisiin viestintäkanaviin? Asiakkaalle käyttöön lakitoimiston puhelin rajatuin käyttöoikeuksin ja suojauksin. Yhteys mahdollista vain lakimiehen / puolustajan kanssa.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.