Kategoriat
Yleinen

Jäsenkortteja lähdössä

Oikeudenkäyntiavustajille on myönnetty lupia tehtäviinsä jo seitsemän vuoden ajan. Aikaisemmin lupaa oikeudenkäynnissä avustamiseen ei ole vaadittu, vaikka kokemusta ja ammattitaitoa on kertynyt monelle myös silloin.

Oikeusapulaki tuntee jaottelun yksityisiin ja julkisiin oikeusavustajiin. Julkiset oikeusavustajat toimivat oikeusaputoimistoissa. Yksityisiä oikeusavustajia ovat asianajajat ja luvan saaneet oikeudenkäyntiavustajat.

Asianajajilla on julkisoikeudellisena yhteisönään Suomen Asianajajaliitto. Luvan saaneet oikeudenkäyntiavustajat ovat perustaneet oman yksityisoikeudellisen yhdistyksen, jonka nimeksi on nyt tullut – Luvan saaneet oikeudenkäyntiavustajat ry – Rättegångsbiträden med tillstånd rf.

Yhdistyksemme nimen muutoksen myötä toimitetaan uudet jäsenkortit kuvana puhelimeen ja muoviselle kortille.

Luvan saaneet oikeudenkäyntiavustajat avustavat myös muissa kuin oikeudenkäyntiasioissa.

Termiä lupajuristi tai lupalakimies ei lainsäädännössä tällä hetkellä ole. Suomessa ei anneta lupia juristiksi tai lakimieheksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.