Päämies päätettiin 6 kuukautta sitten ottaa säilöön maasta poistamisen turvaamiseksi. Avustajalle ei ollut tullut tietoa siitä, että päämies oli poistamisen sijasta siirretty toiseen säilöönottoyksikköön eikä siitä, että viranomainen oli käynyt häntä säilössä jututtamassa silloin tällöin. Viranomaisella ei ollut tietoa oliko päämiehelle tarjottu mahdollisuutta avustajaan noiden juttutuokioiden yhteydessä.

Tänään kuitenkin oli viran puolesta PK istunto, koska 6 kk oli tulossa täyteen. Itse asiassa oli tullut jo täyteen ja nyt oltiin menossa jo yli 8 kuukauden. Säilössä pidettiin ja koetetaan poistaa maasta lähipäivinä. Jos onnistuu.

Mutta kätevää oli – sillan yli Salmisaareen eikä muutaman sadan kilometrin päähän. Säästyi matkarahat ja aika. Kuvayhteys järjestyi Valtorin videokanavaa pitkin ja puheyhteys kunkin osallistujan omalla puhelimella, koska oli puhelintulkkaus.