Kategoriat
Yleinen

Lobbausta selvitetään

Arvoisa vastaanottaja,Kutsumme osallistumaan kyselyyn, jossa selvitetään lobbauksen nykytilaa Suomessa. Kysely liittyy oikeusministeriön avoimuusrekisterivalmistelua tukevaan selvityshankkeeseen "Kohti avoimempaa lobbausta: Lobbauksen nykytila Suomessa valtiollisella tasolla". Selvityshankkeen tavoitteena on luoda kokonaisvaltainen kuvaus lobbauksen nykytilasta Suomessa. Hankkeen toteuttaa Jyväskylän yliopiston, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston muodostama tutkimusryhmä, jota johtaa yliopistotutkija Mika Skippari Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta.Pyydämme jakamaan kyselyn linkkiä (löytyy tämän viestin lopusta) organisaatiossasi ja / tai jäsenorganisaatioissanne relevanteille henkilöille, jotka työssään ovat tekemisissä valtionhallinnon virkamiesten, poliitikkojen ja heidän edustajiensa kanssa.Kyselyssä selvitetään lobbauksen rakenteita, käytänteitä ja resursseja Suomen valtiollisen päätöksenteon tasolla (ei siis huomioida paikallistason vaikuttamista). Tarkoitamme lobbauksella yleisesti kaikenlaista julkishallinnon ulkopuolisten tahojen pyrkimystä vaikuttaa julkiseen päätöksentekoon yhteydenpidolla ja tiedonvälittämisellä päätöksiä valmisteleviin, tekeviin ja toimeenpaneviin poliitikkoihin, virkamiehiin ja heidän edustajiinsa. Kysely selvittää lobbauksen käytänteitä, rakenteita sekä lobbaukseen käytettyjä resursseja Suomessa.Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Kyselyssä ei kerätä suoria tunnistetietoja ja kaikkia kyselyn vastauksia käsitellään luottamuksellisesti tutkimusryhmän sisällä. Osallistujien henkilötietoja ei jaeta ulkopuolisille. Tutkimustulokset raportoidaan anonyymisti ja siten, että yksittäisiä vastauksia ei pysty identifioimaan ja / tai yhdistämään yksittäiseen vastaajaan. Hankkeen tietosuojailmoitus löytyy tämän viestin liitteenä.Osallistumalla kyselyyn annat oman tärkeän panoksesi avoimuusrekisterivalmisteluun ja tuet pyrkimyksiä kehittää Suomeen entistä parempaa ja läpinäkyvämpää lobbauksen sääntelyä. Lisätietoa avoimuusrekisterin valmistelusta löydät Avoimuusrekisteri -hankkeen nettisivuilta<https://oikeusministerio.fi/hanke?tunnus=OM033:00/2019>.Lisätietoa kyselystä antaa hankkeen vastuullinen johtaja Mika Skippari, mika.skippari@jyu.fi<mailto:mika.skippari@jyu.fi>; 040 667 4544.Kyselyyn pääset klikkaamalla tätä linkkiä: https://webropol.com/s/kysely-lobbauksen-nykytilasta-Suomessa


Ystävällisin terveisin tutkimusryhmän puolesta,
Mika Skippari


Mika Skippari, FT, dosentti
Yliopistotutkija
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu
PL 35
40014 Jyväskylän yliopisto
Puh: +358 40 667 4544
email: mika.skippari@jyu.fi<mailto:mika.skippari@jyu.fi>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.