EU:n tietosuojavaatimukset heiluttelevat IT -jättien pörssikursseja ja uhkaavat poistaa facebookit ja instagramit Euroopasta. Vaatimusten laiminlyöminen aiheuttaa merkittäviä liiketoimintariskejä myös pienille yrityksille. Tietosuojan varmistaminen mitä ikinä teetkin, nimenomainen suostumus henkilötietojen käsittelyyn tietyillä sovelluksilla siirtomahdollisuuksineen, asiakastietojen tarkastusmahdollisuus ja hävittäminen eli oikeus tulla unohdetuksi… Mitä pikaviestisovellusta voi käyttää – onko elämää Whatsappin jälkeen – sopiiko Signal tai Telegram tai jokin muu sen paremmin.

Todennäköisesti asiantuntevia lähteitä näihin asioihin:

Europa.eu

Tietosuojavaltuutettu

Gdpr.eu

Kiihtyvään tahtiin ilmoitetaan pakettien saapumisesta tai muusta kiinnostavasta asiasta. Lähettäjän nimi voi olla turvallinen ja tuttu mutta nimi peittää väärän lähettäjän osoitteen. Ilmoitus voi viedä rikollisten syliin ja saastuttaa laitteen vastaamotyyliin. Jostakin uutisesta muistan, että vastaamon tapauksessa potilastiedot olivat internetistä käsiteltävissä olleessa tietokannassa joka aukesi sovelluksen oletussalasanoin. Phishing -tyypit voivat onnistua nappaamaan ne muutetutkin salasanat.

Yle mm. phishingistä

Sieltä poimittu Kankaalan juttu

Tietoturvallista kevättä kaikille

Tämän pitävydestä en osaa sanoa, mutta kirjoitus väittää, etteivät myöskään Teams tai Zoom olisi OK