Kategoriat
Yleinen

Maskit Helsingin KO:ssa

Suositus kasvomaskin käytöstä Helsingin käräjäoikeudessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 24.9.2020 antaman suosituksen perusteella Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) on 25.9.2020 antanut alueellisen maskisuosituksen Uudenmaan alueella. Maskisuositus koskee joukkoliikenteen lisäksi yleisiä tiloja. Yleiset tilat on tarkemmin määritelty THL:n suosituksessa. HUS on todennut, että Uudenmaan alueella on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen ja THL:n suosituksessa määrittelemät raja-arvo alueelliselle suositukselle täyttyvät Uudellamaalla.

Helsingin käräjäoikeus suosittelee maskin käyttöä asioitaessa oikeustalolla. Maskia suositellaan käytettäväksi kaikissa käräjäoikeuden yleisissä tiloissa sekä istunto- ja valmistelusaleissa, mikäli turvavälejä ei istunnoissa mahdollista noudattaa. Istunnon puheenjohtaja päättää tarvittaessa prosessinjohtovaltansa puitteissa siitä, onko maski esimerkiksi henkilön tunnistautumiseen tai puheenvuoroon liittyen poistettava istunnon kuluessa. Käräjäoikeus ei lähtökohtaisesti tarjoa maskeja käräjäoikeudessa asioiville henkilöille

Ystävällisin terveisin,
Maarit Avellan
tiedottaja
Helsingin käräjäoikeus
Suositus kasvomaskin käytöstä Helsingin käräjäoikeudessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 24.9.2020 antaman suosituksen perusteella Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) on 25.9.2020 antanut alueellisen maskisuosituksen Uudenmaan alueella. Maskisuositus koskee joukkoliikenteen lisäksi yleisiä tiloja. Yleiset tilat on tarkemmin määritelty THL:n suosituksessa. HUS on todennut, että Uudenmaan alueella on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen ja THL:n suosituksessa määrittelemät raja-arvo alueelliselle suositukselle täyttyvät Uudellamaalla.

Helsingin käräjäoikeus suosittelee maskin käyttöä asioitaessa oikeustalolla. Maskia suositellaan käytettäväksi kaikissa käräjäoikeuden yleisissä tiloissa sekä istunto- ja valmistelusaleissa, mikäli turvavälejä ei istunnoissa mahdollista noudattaa. Istunnon puheenjohtaja päättää tarvittaessa prosessinjohtovaltansa puitteissa siitä, onko maski esimerkiksi henkilön tunnistautumiseen tai puheenvuoroon liittyen poistettava istunnon kuluessa. Käräjäoikeus ei lähtökohtaisesti tarjoa maskeja käräjäoikeudessa asioiville henkilöille

Ystävällisin terveisin,
Maarit Avellan
tiedottaja
Helsingin käräjäoikeus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.