Kategoriat
Yleinen

Kauas hinnat karkaavat

Palveluiden tuottajahintaindeksi (2010=100) oli lakiasiainpalveluiden kohdalla vuonna 2014 tasolla 107,2. Indeksi uudistui vuonna 2015 (=100) ja vuonna 2022 tuo uudistettu indeksi oli tasolla 120,7.

Lakiasiainpalveluiden tuottaminen on nyt noin 1,2 kertaa kalliimpaa kuin vuonna 2014. Valtion tunnilta yksityiselle oikeudenkäyntiavustajalle – oikeastaan hänen lakiasiaintoimistolleen – maksama palkkio on kuitenkin edelleen 110 e + alv niin kuin se oli vuonna 2014.

Palvelun tuottamisen kustannukset kohdistetaan yleensä kokonaan asiassa kertyviin tuntiveloituksiin

https://stat.fi/tilasto/pthi

https://stat.fi/julkaisu/cl8k5amx4cut40dukg82la456

Yksi vastaus aiheeseen “Kauas hinnat karkaavat”

Se ei ole selvinnyt ovatko tehtyjen tuntien määrät nousseet tai onko tehtyjä tunteja jäänyt tuomioistuimen harjoittaman leikkauksen jälkeen keskimäärin 1,2 kertainen määrä vuoden 2014 tasoon nähden. Asiakas päättää kuinka usein ja kuinka kauan avustaja käyttää aikaa toimeksiantoon. Avustajalle maksetaan kuitenkin vain niistä tunneista, joita tuomioistuin pitää asiassa tarpeellisina. Yli menevät tunnit leikataan.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!